מרסקות גזם ביתיות/קלות
מרסקות גזם גדולות
מרסקות גזם תעשייתיות
מקצצות קש ומכונות תבן
מזרעות
מבקעות גזעים
מוצרים אחרים
073-3742784

הכנת קומפוסט בבית או בחצר היא פעולה לא מסובכת שחוסכת כסף, תורמת לסביבה ועומדת ביסוד הגננות האורגנית והירוקה. מדובר באיסוף של פסולת מהחצר, מהמטבח ואפילו מוצרי נייר והפיכתם לקומפוסט כהה וריחני שיעשיר את גינת הנוי, העציצים הביתיים ואת חצר ביתכם בהשקעה מינימלית מצידכם. כל שנדרש הוא לחבר יחד את המרכיבים הנכונים ולהמתין בסבלנות – הטבע יעשה את שלו וייצר עבורכם קומפוסט משובח.

יש לציין כי החומר המושלם לשימוש כחומר גלם להכנת קומפוסט, הוא גזם מרוסק. ריסוק גזם"פותח" את סיבי הגזם וכך גורם לייצור חומר שבתנאים נכונים, יהפוך לקומפוסט משובח בזריזות.

הכנת קומפוסט יכולה להתבצע במיכל ייעודי קנוי, במיכל פלסטיק שיוסב למטרה זו, במיכל עץ שתבנו או אפילו בערמה מוצלת בחצר. במאמר זה נתרכז בשיטות להכנת קומפוסט במיכל אבל ניתן ליישם את אותם העקרונות גם בהכנת קומפוסט בערימה.

הכנת קומפוסט – השיטה הקרה

  1. אספו מספיק חומרי קומפוסט ליצירת שכבה של לפחות 30 ס"מ במיכל הקומפוסט שלכם. מדובר בחומרים דוגמת דשא מכוסח, קליפות ושאריות ירקות ופירות מהמטבח, שברי ביצים, שקיות תה ושאריות קפה, קרטונים (קופסאות קורנפלקס ריקות ומגשי ביצים), נייר גרוס, עיתונים, קש, נסורת ועלים. הקרטונים יסייעו ביצירת כיסי אוויר ויאפשרו מעבר אוויר בתוך המיכל.
  2. המשיכו למלא את המיכל באופן שוטף כאשר מצטברת לכם פסולת מתאימה תוך יצירת איזון בין פסולת מטבח למוצרי קרטון ונייר.
  3. כאשר המיכל מלא (למרות שיתכן שזה לא יקרה כי תכולתו שוקעת ומצטמקת ככל שהקומפוסט נוצר) או כאשר החלטתם שמספיק, הפסיקו למלא אותו. מכאן והלאה הניחו לקומפוסט להמשיך להיווצר (תהליך שיכול להימשך מספר חודשים) או המשיכו לשלב הבא.
  4. הוציאו את הקומפוסט מהמיכל. אם השכבות התחתונות כבר מוכנות, השתמשו בהן. אחרת ערבבו היטב, הוסיפו מים אם החומר יבש או הוסיפו חומר יבש (קרטון, עץ) אם הוא לח. החזירו למיכל והניחו לטבע להמשיך ולעשות את שלו.

הכנת קומפוסט – השיטה החמה

  1. אספו מספיק חומרים על מנת למלא את המיכל לגמרי. וודאו שאתם יוצרים איזון בין חומרים רכים וקשיחים.
  2. נסרו וחיתכו חומרים קשיחים לחתיכות אבל וודאו שישנם כיסי אוויר במיכל.
  3. ערבבו את הרכיבים יחד ככל שניתן לפני הכנסתם למיכל. תוך כדי מילוי המיכל הרטיבו את החומרים במים.
  4. כעבור מספר ימים יהפוך המיכל חם למגע (עקב פעולת תסיסת הקומפוסט). הניחו לו להתקרר וכעבור שבוע-שבועיים הפכו את התכולה – רוקנו את המיכל, ערבבו את תכולתו, הוסיפו מים אם יבש או חומר יבש אם לח. החזירו את הערימה ההפוכה למיכל.
  5. הערימה תתחמם שוב – האוויר החדש שזרם פנימה יאיץ את פעולת המיקרובים ויעודד את פעולתם. ניתן לחזור על סעיף 4 מספר פעמים למרות שהחום ילך ויפחת. כאשר המיכל לא מתחמם יותר, הניחו לו לפעול את פעולתו ולייצר עבורכם קומפוסט ביתי משובח.

הכנת קומפוסט – השיטה המשולבת

ניתן לשלב בין שתי השיטות להכנת קומפוסט ביתי. למלא את המיכל כאשר מצטברת מספיק פסולת כמו בשיטה הקרה, וכאשר המיכל מלא מספיק להפוך את תכולתו ליצירת אפקט החימום. ניתן לבצע את ההיפוך כאשר יש לכם זמן או חשק, אבל זכרו שככל שתהפכו יותר ותעודדו את המיקרובים לפעול – כך יתקבל הקומפוסט שלכם מהר יותר.

תהליך הכנת קומפוסט יכול להימשך בין ששה שבועות לשנה. כאמור, ככל שתשקיעו יותר בערבוב והפיכת החומרים, ילך התהליך ויתקצר. כאשר החומרים במיכל הופכים לצבע חום כהה ומריחים כריח אדמה – הקומפוסט מוכן. מומלץ להניח לקומפוסט להבשיל במשך חודש-חודשיים ואז להשתמש בו – בהצלחה!

לפרטים נוספים ויצירת קשר השאירו פרטים או חייגו 073-3742784

לפרטים נוספים ויצירת קשר השאירו פרטים או חייגו
073-3742784